Actueel

Blijf hier op de hoogte omtrent het laatste nieuws op het gebied van IT.

RSS Nieuws artikelen

 • Broncode verraadt komst Xiaomi-telefoon met 120Hz-scherm oktober 13, 2019
  Xiaomi lijkt te werken aan een smartphone die beschikt over een scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Het bedrijf heeft de komst niet officieel aangekondigd, maar de broncode van de eigen Miui-software bevat aanwijzingen.
 • Volledig Nederlands podium na eerste dag World Solar Challenge oktober 13, 2019
  Na een dag racen in de woestijn van Australiƫ, staan de Nederlandse teams op plek een, twee en drie in het Challenger-klassement, met Solar Team Twente bovenaan de ranglijst. Het Belgische team staat op plaats vier in de tussenstand.
 • Apex Legends krijgt met Firing Range een verbeterde trainingmodus oktober 13, 2019
  Er komt een nieuwe manier om te oefenen in Apex Legends met de verschillende speelbare karakters en wapens. De nieuwe modus heeft Firing Range, en moet volgens de makers binnenkort in de game verschijnen.
 • Nvidia werkt aan remake klassieke pc-games met raytracing oktober 13, 2019
  Nvidia zet een gamestudio aan het werk om klassieke pc-games van een nieuw jasje te voorzien, door real-time raytracing toe te voegen. Om welke games het gaat is niet duidelijk, maar eerder gaf Nvidia Quake II al een moderne variant met raytracing.
 • Noodlijdende Stratolaunch krijgt een nieuwe eigenaar oktober 13, 2019
  Stratolaunch, bekend van het 'lanceervliegtuig' om een raket mee in de ruimte te krijgen, heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Wie de nieuwe eigenaar is, is niet bekendgemaakt, maar wel zou de normale bedrijfsvoering weer zijn hervat.
 • Prusa introduceert compacte 3d-printer Prusa Mini oktober 12, 2019
  Prusa Research heeft zijn nieuwste printer aangekondigd: een compacte 3d-printer die de Prusa Mini genoemd wordt. De printer kost minder dan de helft van de populaire i3 MK3s-printer en is bedoeld als tweede printer of instapmodel.
 • Nintendo brengt Brain Training voor de Switch in januari uit in Europa oktober 12, 2019
  Nintendo brengt begin volgend jaar een nieuwe Brain Training-game naar de Switch. Het bedrijf heeft daarnaast een webpagina voor de game online gezet. De game komt op 3 januari uit in Europa. Fysieke kopieƫn van de game worden geleverd met een stylus.
 • Amerikaanse waakhond legt cryptomunt van Telegram aan banden oktober 12, 2019
  De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft een halt toegeroepen aan de verspreiding van Gram, de digitale munt van Telegram. Daardoor kunnen de cryptomunten niet verspreid worden in de Verenigde Staten, en mogelijk ook elders ter wereld.
 • Nederlands team pakt 'pole position' in World Solar Challenge oktober 12, 2019
  De World Solar Challenge gaat zondag van start met een Nederlands team vooraan de startgrid. Het team Top Dutch Solar Racing, dat voor de eerste keer meedoet, reed de snelste tijd en mag daarom vooraan starten. Er staan drie Nederlandse teams en een Belgisch team in de top 10.
 • Blizzard kort schorsing pro-Hongkong-speler Hearthstone in na kritiek oktober 12, 2019
  Blizzard heeft een Hearthstone-speler die werd geschorst na een toernooi vanwege uitspraken over de situatie in Hongkong, een lagere straf opgelegd. In plaats van een jaar wordt de speler nu een half jaar geschorst, en mag hij de opbrengsten van het toernooi alsnog houden.