Actueel

Blijf hier op de hoogte omtrent het laatste nieuws op het gebied van IT.

RSS Nieuws artikelen

 • Overheid en bedrijfsleven starten bewustwordingscampagne tegen cybercrime mei 25, 2019
  De overheid start samen met het bedrijfsleven een bewustwordingscampagne over internetcriminaliteit. Tijdens de campagne 'Eerst checken, dan klikken' worden burgers voorgelicht over wat zij moeten doen om cybercrime te voorkomen.
 • Google komt in de zomer met releasedatum en prijzen Stadia mei 25, 2019
  Google heeft te kennen gegeven dat het in de zomer met meer informatie komt omtrent Stadia, de gamestreamdienst van het bedrijf. Dan moet onder andere bekend worden wanneer Stadia beschikbaar komt, hoeveel het gaat kosten, en wat het game-aanbod gaat zijn.
 • Fraude via Whatsapp en sms neemt aanzienlijk toe mei 25, 2019
  Het lijkt erop dat er steeds meer slachtoffers zijn van oplichting via Whatsapp en sms in Nederland. Volgens de Fraudehelpdesk is er in de eerste maanden van dit jaar al meer dan 300.000 euro buitgemaakt door criminelen.
 • Blizzard laat spelers hun potjes in Overwatch terugkijken mei 25, 2019
  Blizzard werkt aan een manier voor spelers om games in Overwatch terug te kunnen kijken. Er is een proefperiode gaande op een testserver van Blizzard, maar binnenkort moet de terugkijkfunctionaliteit ook naar consoles komen.
 • Huawei kan mogelijk bij klantenbestand KPN door levering software mei 25, 2019
  KPN lijkt voor het beheer van klantengegevens software van Huawei te gebruiken, alhoewel de provider dat zelf niet wil bevestigen. Door het leveren van de bewuste software zou Huawei mogelijk bij de gegevens van miljoenen klanten kunnen, al is hier geen direct bewijs voor.
 • Microsoft maakt alle Xbox One-games beschikbaar op Project xCloud mei 25, 2019
  Het wordt mogelijk om alle games die beschikbaar zijn voor de Xbox One te streamen via Microsofts Project xCloud. Dat betekent dat er een gamebibliotheek van 3500 games beschikbaar komt, en tevens worden aanpassingen automatisch doorgevoerd op de streamdienst.
 • Duitse Minister van Binnenlandse Zaken pleit voor verbod op versleuteling mei 24, 2019
  De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer wil dat berichtenapps alle chats in plain text aan opsporingsdiensten moeten kunnen geven. Hij wil dat er een verbod komt op versleuteling in apps zoals WhatsApp, Telegram of Threema.
 • Toekomstige Huawei-telefoons krijgen geen sd-kaarten meer door handelsverbod mei 24, 2019
  Huawei is uitgesloten van de SD Association, het samenwerkingsverband dat de standaard zet voor het gebruik van micro-sd-kaarten. Daardoor kunnen toekomstige telefoons van het bedrijf mogelijk geen gebruik meer maken van externe geheugenkaartjes.
 • Espressif kondigt ESP32-S2-chip aan mei 24, 2019
  Espressif heeft de ESP32-S2 Secure Wi-Fi MCU aangekondigd. Het is een variant van de populaire ESP32-microcontroller met ingebouwde wifi. Onder andere heeft de microcontroller ondersteuning voor USB OTG. Bluetooth-ondersteuning is er niet.
 • 'Snapchat in gesprekken met platenlabels om muziek aan berichten toe te voegen' mei 24, 2019
  Snapchat werkt aan een functie waarmee gebruikers muziek onder hun berichten kunnen zetten. Volgens de Wall Street Journal is het bedrijf in gesprek met verschillende grote platenmaatschappijen om dat mogelijk te maken.